Bel ons: 0172 - 764 777

Het coronavirus een halt toeroepen!

Het coronavirus een halt toeroepen!

Geschreven op: woensdag 18 maart 2020
Al enkele weken volgen wij massaal het nieuws rondom het coronavirus. Het zal u dan ook niet ontgaan zijn dat het aantal besmettingen explosief is toegenomen. Om dit in te perken heeft het kabinet een dringende oproep gedaan om nóg voorzichtiger te zijn en sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Met deze reden werd verzocht zoveel mogelijk thuis te werken en deden horecagelegenheden, sportclubs en sauna's hun deuren dicht om niet met veel personen tegelijk te verkeren. Hierop volgden ook de scholen.

Op dit moment is iedereen met luchtwegklachten verdacht voor Coronavirus. Het virus is vooral gevaarlijk voor mensen met verminderde weerstand (hoge leeftijd, ernstige ziekte, afweeronderdrukkende medicatie). Het overgrote deel van de besmettingen geneest gelukkig restloos. Het belangrijkste probleem op dit moment is dat de verspreiding te snel gaat en hiermee de ziekenhuiszorg onder druk komt te staan. Het algemene advies is: blijf zo veel mogelijk thuis en beperk uw sociale contacten. Dit lijkt de beste manier om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Wij werken weliswaar niet in groepen, maar wél ook met kwetsbare patiënten. 
Om uw- en onze veiligheid te waarborgen hebben wij de moeilijke beslissing genomen om de praktijk tot 4 mei te sluiten.

Om tegemoet te komen aan eventuele vragen die er zijn ten aanzien van de (lopende) behandeling of vragen over gezondheidsproblemen in het algemeen en aanpak hiervan (zoals het maken en sturen van recepten bijv.), houd ik een telefonisch spreekuur iedere werkdag van 10:00 - 12:00 uur. Langere gesprekken worden ingepland, hiervoor berekenen wij een kwart consult. Als het druk is wordt u zo snel mogelijk en in ieder geval dezelfde dag teruggebeld op het nummer waar u mee belt.
Voor het maken van afspraken en spoedvragen blijven wij gewoon bereikbaar op het bekende telefoonnummer. Email, WhatsApp en SMS berichten blijven uiteraard ook mogelijk.

Voor diegenen die thuis zitten, maak er wat moois van!

Voor diegenen die voor onze veiligheid en gezondheid zorgen, zet "m op!

Voor diegenen die getroffen worden, heel veel sterkte!