Bel ons: 0172 - 764 777

Kinderen en acupunctuur

Kinderen en acupunctuur

ACUPUNCTUUR EN KINDEREN

Acupunctuur is een veilige en effectieve manier om ook klachten bij kinderen te kunnen behandelen. Er zijn geen bijwerkingen en het vervangt of ondersteunt de werking van medicijnen, zoals bijvoorbeeld antibiotica. 
Steeds terugkerende en chronische klachten zijn vooral bij kinderen uitermate effectief te behandelen volgens de principes van de TCM. Het zelfherstellende vermogen bij kinderen is groter dan bij volwassenen, dus ook de snelheid van reageren op de behandeling/acupunctuur. Ziekten en traumata welke in de kindertijd niet goed verwerkt zijn, kunnen in het lichaam blijven hangen en in latere fasen van het leven problemen geven. Dit kan zich in allerlei vormen manifesteren. Van emotionele- tot lichamelijke ontwikkelingsstoornissen. Acupunctuur werkt ook hier dus preventief! Daar waar naaldbehandeling kan, wordt het heel kort en kindvriendelijk toegepast, anders zijn er passende alternatieven als kleurenpunctuur of drukpuntmassage. Ook homeopathie of bachbloesemmiddelen zijn uitstekend geschikt voor kinderen en werken vaak snel. Uitleg en voorlichting aan de ouder(s) zijn vanzelfsprekend van wezenlijk belang voor het succes van de behandeling, die veelal minder tijd in beslag neemt dan bij volwassen. Kleine kinderen worden veelal op schoot bij de ouder behandeld, ook baby’s.
Indicatie voor behandeling kan zijn: 
Slechte weerstand, ontwikkelingsstoornissen, buikklachten, longklachten, allergieën, emotionele problemen, hyperreactiviteit, bedplassen, faalangst, hypersensitiviteit, etc.
Bent u niet zeker of een klacht behandeld zou kunnen worden, vraag gerust om informatie.