Bel ons: 0172 - 764 777

4 Elementen

VERKLAREN MET 4 ELEMENTEN

Verklaring (duiding) met behulp van de 4 elementen. 
 
Naast de traditionele acupunctuurdiagnose heeft men “in het westen” behoefte aan concreetheid, dat wil zeggen tekst en getallen.
Door gebruik te maken van de geboorteplaats, -datum en -tijd geeft een astrologische berekening die getallen.
De duiding van die getallen leidt tot een verklarende uitleg bij de hulpvraag.
 
We zijn meer dan een verdeling over 4 elementen. Het gaat bij de mens om de menselijke ervaring, die we als spiritueel wezen doormaken. Het theoretische model, het denkmodel, dat hier gepresenteerd wordt, is een hulpmiddel om te komen tot een verklaring. Deze verklaring kan helpen bij het ontdekken van wie je werkelijk bent. Het helpt je jezelf te vinden. Het geeft inzicht hoe je jezelf tot uitdrukking probeert te brengen, met de voor jou unieke elementaire verdeling. Het is anders dan een astrologische duiding. Wel maak ik gebruik van de basis- berekening van een horoscoop om de verdeling van de 4 elementen in getal te kunnen vinden. Daarbij is de positie van de zon bepalend. Zonder zon is er geen menselijk bestaan mogelijk. Deze sinds de oude Grieken “standaard berekening” is het uitgangspunt.
 
Deze uitleg is bedoeld om inzicht te krijgen in de kenmerkende eigenschappen van iemand. Anders dan een astrologische duiding.
Dat kunnen ook baby’s en kinderen zijn. De uitleg leert je hoe de betreffende persoon te benaderen, rekening houdend met de voor die persoon unieke manier van het onderhouden van communicatie met de buitenwereld. Het levert je kennis op van de manier waarop je het meest respectvol met die persoon kunt omgaan.
Het leert je ook, hoe je respectvol met jezelf om kan gaan!