Bel ons: 0172 - 764 777

Stoppen met roken

ANTIROOKBEHANDELING

Roken is een verslaving met twee gezichten. Ten eerste de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwennings-verschijnselen zijn berucht. Het doel van de acupunctuur is vooral het aanpakken van deze ontwenningsverschijnselen.
Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etc. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt. Natuurlijk moet u het zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. Er zal dus voor beide aspecten aandacht zijn en tips gegeven worden hoe om te gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de "longenergie" en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en je voelt je energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om te stoppen met roken. Bij de behandeling worden meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in de huid op het lichaam (acupunctuurpunten) geplaatst, en in het oor. 
Acupunctuur op deze punten heeft op tabaksverslaafden een aantal effecten: -de eigen wilskracht wordt sterker, -de tabak smaakt vies -en de ontwenningsverschijnselen worden minder. Daarbij wordt ter ondersteuning eventueel nog een homeopathisch middel of ander natuurlijk geneesmiddel voorgeschreven, zoals Chinese kruiden.