Bel ons: 0172 - 764 777

Allergie en Hooikoorts

ALLERGIEËN

Er zijn tal van redenen die kunnen leiden tot allergische reacties. 
Allergenen kunnen zijn: de haren of veren van dieren, huisstof of huismijt, stuifmeel van bomen of grassen, schimmels, cosmetica, kleurstoffen in kleding, chemische toevoegingen in het voedsel en voedingsmiddelen, zelfs situaties of mensen.
De overgevoeligheidsreactie kan zich uiten op verschillende manieren, bijvoorbeeld door niesaanvallen, tranende ogen, jeuk, ademhalingsmoeilijkheden, uitslag, loopneus en andere slijmvliesproblemen. Mensen die allergisch zijn voor huisstof of huisstofmijt of de haren of huidschilfers van dieren hebben over het algemeen dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. De acupunctuurbehandeling is er op gericht deze gevoeligheid te verminderen. 
 
Bij Het Element kijken we ook samen met u wat de oorzaken zijn en wat eventuele aanpassingen in woning of leefstijl kunnen zijn om klachten te voorkomen.
 

ALLERGIE / HOOIKOORTS

Hooikoorts wordt niet veroorzaakt door hooi, maar door stuifmeel van bloeiend gras. Omdat allergie ook veroorzaakt kan worden door allerlei andere stoffen kan beter gesproken worden over "allergische rhinitis", dat allergische reactie van het neusslijmvlies betekent. De medische term voor hooikoorts is pollinosis.
 
Voor de antihooikoortsbehandeling is het van belang 6 weken vóór het seizoen, waarin die pollen bloeien waar overgevoeligheid voor bestaat, te beginnen met de behandeling.
 
Deze behandeling bestaat uit een combinatie van oor -en lichaamsacupunctuur om de 2 weken.Ter ondersteuning worden (complex) homeopatische middelen geadviseerd. 
Ook als het seizoen is begonnen brengt een behandeling verlichting van de symptomen.
 
Aan het begin van de vorige eeuw (rond 1900) werd ontdekt dat de klachten van allergie voornamelijk voorkwamen aan het einde van de zomer, tijdens het hooien. De naam is in 1928 bedacht door een Engelse arts, John Bostock. Omdat hij zich ook koortsig voelde, noemde hij het hooikoorts.