Bel ons: 0172 - 764 777

Menstruatie en Rugklachten

Menstruatie;

Premenstruele klachten, (PMS), ontstaan ongeveer twee weken voor de menstruatie en verdwijnen of verminderen als de menstruatie begint. 
Emotionele klachten, hormoonafhankelijke stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. 
Lichamelijke klachten, kramp in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, gewrichtspijn, rugpijn die uitstraalt naar bovenbenen, gespannen, pijnlijke borsten. 
Vaak treedt er een combinatie van deze klachten op. 
De menstruatie is een cyclisch proces waarbinnen een hormonale verstoring kan optreden zodat de menstruatie onregelmatig wordt, te lang aanhoudt of juist te kort duurt. 
Andere klachten: te veel bloedverlies, tussentijds bloedverlies, menstruatiepijn. 
Aanvankelijk zal er wekelijks worden behandeld. Aangrijpingspunten van de behandeling is de hormoonhuishouding ook wanneer u orale anticonceptie of een mirena (hormoon)spiraaltje gebruikt.
 

Lage rugklachten;

Wanneer de draagkracht van de rug wordt overschreden door de draaglast, dat kan ook geestelijke last zijn, ontstaan er vaak onderrugproblemen. De psychische component is zelfs vaak belangrijker dan de fysieke component. Pas als er anatomisch afwijkingen zijn vastgesteld wordt de lichamelijke klacht belangrijker. 
Acupunctuur is bewezen effectief in het behandelen van het geheel, psychisch en fysiek. Acupunctuur kan met name op het gebied van pijnvermindering en spierontspanning veel betekenen. Ook kunnen gewrichtsblokkades worden opgeheven, waardoor snel een verbetering kan optreden. Zowel acute als chronische klachten zijn indicatie voor behandeling.
Wanneer er sprake is van blijvend rugletsel, zoals bijvoorbeeld arthrose, kan acupunctuur alleen een symptoombestrijdend karakter hebben.