Bel ons: 0172 - 764 777

Ieder mens is uniek

Zo ook de aanpak om te komen tot een gezond gewicht. De reden dat mensen te zwaar of juist te licht zijn is heel divers. Dit kan komen door te veel of te weinig eten, maar soms liggen er andere oorzaken ten grondslag aan gewichtsproblemen. 
Bijvoorbeeld stress of ziekten.
Afvallen of aankomen door meer of minder te eten is lastig. Niet mogen, of juist moeten eten is vaak frustrerend en een hongergevoel hebben is onplezierig. Alleen calorie-inname beperken of verhogen is meestal niet voldoende om het juiste resultaat blijvend te bereiken. Wanneer men dan weer “gewoon” gaat eten komt men opnieuw aan. Om vervolgens weer opnieuw te moeten beginnen. Dit verzwakt het spijsverteringssysteem waardoor u nog sneller aan zult komen. Het zogenaamde jojo-effect.
Beter en gezonder is het om de "tijd" te nemen en op een verantwoorde manier te leren omgaan met voeding. Het is gezonder om wat langzamer af te vallen dan veel kilo’s in één week.
Het is van belang dat de voeding die men nuttigt niet geminimaliseerd wordt maar geoptimaliseerd. 
 
Bij het Element wordt samen met u in kaart gebracht waar bij u het probleem schuilt en samen met u een plan opgesteld om deze problemen aan te pakken.