Bel ons: 0172 - 764 777

Ooracupunctuur, auriculotherapie

OORACUPUNCTUUR

Ooracupunctuur, auriculotherapie is een vorm van acupunctuur die al voor Christus werd toegepast. Pas in de jaren 50 bracht de fransman Dr. Paul Nogier als eerste het gehele menselijke lichaam in de vorm van reflexpunten in de vorm van een embryo in het oor in kaart en wordt de vader van de ooracupunctuur genoemd. 
Net zoals lichaamsacupunctuur is ook de ooracupunctuur gebasseerd op de TCM (Traditionele Chinese Medicine) en gaat uit van het "holistisch energetisch" denken. Beide werken niet alleen pijnstillend maar zetten ook het lichaam in werking om het natuurlijk zelfhelend vermogen te ondersteunen en zo de energetische balans te herstellen. Beide vormen kunnen in een behandeling tegelijkertijd gebruikt worden en versterken het effect van elkaar.
 

HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?

De oorschelp wordt afgetast met een puntzoeker die gaat piepen bij "actieve punten" op het oor. Wanneer zo'n actief punt gevonden is en dit punt staat in relatie met de klacht, dan worden daar naaldjes gezet en waar nodig een zogenaamd "verblijfsnaaldje" geplaatst. 
Dit is een klein naaldje dat in het oor geplakt wordt dat vervolgens een aantal dagen(maximaal 10) blijft zitten, zodat het punt langer gestimuleerd wordt. 
Over het algemeen blijven deze plaknaaldjes goed zitten.