Bel ons: 0172 - 764 777

Hoofdpijn en RSI

Hoofdpijn; 

Hoofdpijnklachten zijn er in veel verschillende vormen. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) zijn er meer dan 65 hoofdpijnsyndromen. Enkele vormen, zoals spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en hoofdpijn rond de menstruatieperiode zijn de meest voorkomende. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of andere ernstige aandoening. 
Spanningshoofdpijn en migraine,
Beide soorten kunnen het gevolg zijn van stress en/of vermoeidheid en/of geestelijke uitputting. Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid soms met braken. Acupunctuur is een goed instrument voor het behandelen van deze hoofdpijnen.


Repetitive Strain Injury; 

Hiermee wordt een verzameling van klachten en aandoeningen bedoeld. Het gaat hierbij om pijn in de nek, schouders, armen en/of vingers. 
Tennisarm, golfarm en de muisarm zijn voorbeelden van RSI. 
Carpaal tunnel syndroom enpeesklachten zijn minder bekende voorbeelden van RSI.
Na een aantal van 6 tot 8 behandelingen acupunctuur dient er een wezenlijke verbetering van de klachten op te zijn opgetreden.