Bel ons: 0172 - 764 777

Op naar gezondheid !

Op naar gezondheid !

Geschreven op: donderdag 01 oktober 2020

Op naar gezondheid !

En dan is het ineens herfst. Maanden waarin we al wat terugblikken op het jaar dat bijna achter ons ligt en uitkijken naar de gezelligheid van de feestmaanden, al is dat dan misschien in kleinere kring. Het jaar 2021: een vreemd jaar met moeilijke, angstige en aangrijpende momenten, maar ook een jaar waarin het omkijken naar elkaar en saamhorigheid er ook waren. Een jaar waarin we wellicht op een andere manier naar gezondheid zijn gaan kijken. Voor veel mensen is het de tijd om leefgewoonten aan te pakken.Wat meer tijd te nemen om te sporten al is was dat niet altijd meer mogelijk in de sportschool of het zwembad. Bewuster koken en eten en weer eens tijd nemen voor een boek of hobby.

 

Leefstijl en stressreductie

Toch is dit niet voor iedereen even gemakkelijk, omdat er ook veel stress om de hoek komt  kijken. Hoe loods ik mijn bedrijf door deze tijd? Behoud ik mijn baan? Blijven mijn dierbaren gezond? Maar juist nú is de leefstijl en stressreductie van belang.
Het is tijd voor preventieve geneeskunde.Acupunctuur in combinatie met kruiden, vitamines en homeopathie, kan hierbij een heel goede steun in de rug zijn.

 

Het verhaal van Annet (61 jaar)

Toen in maart 2020 de verpleeghuizen op slot gingen, kon Annet van de een op de andere dag haar dementerende moeder niet meer bezoeken. Iets wat zij tot op dat moment iedere dag deed. Ook haar werk als juf op een basisschool veranderde van de een op de andere dag, wat veel aanpassingsvermogen van haar eiste. Het gevolg waren slapeloze nachten, hoge bloeddruk en enorme nek- en schouderpijn. Toen in mei Het Element Artsenpraktijk voor Acupunctuur en Natuurgeneeskunde weer open ging, maakte zij vrij snel een afspraak voor een bezoek. Na zes behandelingen is Annet weer zover dat het goed gaat met slapen, de nek- en schouderpijn weg is en de bloeddruk bijna weer normaal.

 

Fact check

Een aantal Canadese onderzoekers deden onderzoek naar de invloed op acupunctuur bij slaapproblemen. Nu blijkt dat acupunctuur een positieve invloed heeft bij mensen die last hebben van slaapproblemen. Het melatonine-gehalte verhoogde door de behandeling, waardoor de ze na de acupunctuurbehandelingen veel beter sliepen.